Destinasyon Listesi
A
Çamlık Kahvaltı Salonu Merkez, Zonguldak

Çamlık kahvaltı salonu Çamlık Milli parkı içerisinde bulunan, muhteşem doğa ve bol oksijenli havasıyla sizlere eşsiz bir kahvaltı deneyimi sunan kahvaltı salonudur. Yozgat'ın yöresel lezzetleri ile taçlandırılmış kahvaltı sofranızda birbirinden lezzetli kahvaltılıklar ve sımsıcak çayınız ile şehrin yorgunluğunu üzerinizden atın...

B
Çamlık Milli Parkı Merkez, Zonguldak

Yozgat Çamlık Milli Parkı 1958 yılında milli park ilan edilmiştir. 264 hektarlık alanına sahip olan Çamlık Milli Parkı Türkiye'nin ilk milli parkıdır.

Yozgat Çamlığı Milli Parkı 1982 yılında yapılan bir araştırmaya göre, Kafkas Çamı (Pinus nigra Arn. Subsp. Pallasiana) denilen 400 – 500 yaşlarında Karaçam türünü barındırmaktadır. Bu çam türü Türkiye'de sadece Çamlık'ta bulunmakta ve halen tohum verebilmektedirler. Ayrıca Çamlık'ta 43 familya ve 144 cins içinde toplam 212 bitki türü yaşamakta olup, bunların içinde 30’a yakın endemik tür bulunmaktadır. Bu nedenle Yozgat Çamlığı'nda botanik turizm potansiyeli de bulunmaktadır.

C
Çapanoğlu Camii Merkez, Zonguldak

Çapanoğlu Camii şehrin merkezî bir yerinde, Cumhuriyet Meydanı yakınında İstanbulluoğlu mahallesindedir. Halk arasında Büyük Cami veya Ulucami diye anılan yapı, Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Avrupa etkisinde ortaya çıkan Türk mimari tarzının Anadolu’daki önemli örneklerinden biridir.

İki ayrı tarihte inşa edilen caminin ilk inşa edilen bölümüne “içeri cami”, sonrasında inşa edilen bölümüne ise “dışarı cami” denilmektedir.

İçeri cami denilen ve binanın güney parçasını teşkil eden bölüm, harimin orta kapısının üzerindeki iç kitâbeye göre Bozok sancağı valisi Çapanoğlu Mustafa Bey tarafından 1193 (1779) yılında yaptırılmıştır. Bu bölüme kuzeyden eklenmiş olan ve “dışarı cami” diye anılan mekân ise günümüzdeki giriş revakına açılan kapı üzerindeki kitâbeden anlaşıldığı üzere Mustafa Bey’in kardeşi Süleyman Bey tarafından 1208’de (1793-94) inşa ettirilmiştir.

Caminin dört tarafı avlu duvarıyla çevrilidir. Avlunun doğu ve batı tarafında bulunan kemerli abidevi kapılara, 1964 yılında, kuzey tarafından üçüncü bir kapı eklenmiştir. Camide yoğun olarak kalem işi süslemeler görülmektedir. İçeri cami ve dışarı caminin harim duvarları, üst duvarları, kemer kavsi ve karınlarında mermer taklidi boyamalar yer almaktadır.

D
Desdi Kebabı Merkez, Zonguldak

Desti Kebabı yöreye has bir yemek türüdür. Tandır ekmeği ile yenir. Sokum ya da dürüm yapılır. 10 kişi için orta boy bir desti tercih edilmelidir.

Desti Kebabı Yapılışı:

Doğranmış domates, sivri biber ve sarımsak, kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır. Yeterince tuz ilave edilir. Desti içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme destinin içerisine doldurulur. En üste tereyağı konulur. Destinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır. Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir. İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir. Yemek piştikten sonra desti kırılarak yemek destinin içinden servis yapılır. 

E
Yenifakılı Kadın Kooperatifi Yenifakılı, Zonguldak

 

F
Sarıhacılı Yöresel Ürünler Merkez, Zonguldak

 

G
Tokmak Hasan Paşa Camii Şefaatli, Zonguldak

Şefaatli İlçesi, Paşaköy Kasabası, Hasanpaşa Mahallesi'nde yer alan Tokmak Hasan Paşa Camii H.1187 (M.1773) tarihinde inşa edilmiştir. Cami tek katlı ve kırma çatılıdır. Duvarları yığma taş örgü sistemiyle yapılmıştır. Kuzey - güney doğrultusunda ve dikdörtgen planlıdır. Altta ve üstte pencere sıraları mevcuttur. Duvarlar sıva üzerine badanalıdır. Yapının minaresi spiralli ve tek şerefeli olarak sonradan yapılmıştır. Cami 1895 yılında tamir edilmiştir. Edinilen bilgilere göre cami 1965 yılında da ufak çaplı restorasyon yapıldığı söylenmektedir. Cami içerisindeki kimi süslemeler bu döneme aittir. Giriş kapısı basık kemerli ve profillidir. Caminin harim kısmı mihraba gidildikçe kalınlaşan ve her biri devşirme olan taş kaideler üzerine oturan 8 adet serbest, 4 adet yalancı ayak üzerine dikine atılmış ahşap kirişler üzerine ahşap kaplama tavanlıdır. Ahşap ayakların üstleri yine antik gelenekteki sütun başlığını andırır şekilde oymalıdır. Duvar cephesinden dışa doğru taşın dikdörtgen bir pano içerisinde yer alan mihrap, duvar içine gömülen bir niş şeklindedir. Paşaköy Kasabası Tokmak Hasan Paşa Cami, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca 2005 yılında tescil edilerek koruma altına alınmıştır.